Balık Köftesi

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Balık Köftesi nasıl yapılır

    Malzemeler:
    * 600 gr morina balığı filetosu
    * 2 dilim tost ekmeği
    * 1 soğan
    * 3 yumurta sarısı
    * 1 patates
    * Tuz
    * Karabiber
    * Limon suyu
    * 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
    * 2-3 kırmızı dolmalık biber
    * 2 çorba kaşığı margarin
    * 1 çorba kaşığı un
    * 300 ml et suyu
    * 200 gr süt kreması
    * 200 gr pirinç
    * 1 çorba kaşığı hardal

    Hazırlanması:
    * Filetoyu ayıklayıp kesin. Soğanı doğrayın. Ekmeği küçük küçük kesin. Patatesi rendeleyin.
    * Balık, ekmek, yumurta sarısı ve patatesi soğanın yarısı ile karıştırın.
    * Tuz, karabiber, limon suyu ve dereotu ile tatlandırıp 10 dakika bekletin.
    * Pirinçle geleneksel tarife göre pilav hazırlayın.
    * Biberi yıkayıp şeritler halinde kesin.
    * Sos için 1 çorba kaşığı margarinle unu kavurun. 200 ml et suyu ve süt kreması ekleyip 10 dakika pişirin. Hardal, tuz ve karabiber ekleyin.
    * Artan soğan ve biberi yağda kavurun. Kalan et suyunu ekleyip pişirin.
    * Balıklı karışımdan köfteler şekillendirip derin yapışmaz tavada kızartın.
    * Köfteleri sos, pilav ve biberle servis yapın.

    afiyet olsun​