Balık Buğulama Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 8 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Balık Buğulama Resimli Tarifi
    Resimli Balık Buğulama Tarifi
    Balık Buğulama nasıl pişirilir?

    Balık Buğulama Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler
    1.5-2 Kg. balık (iri balık)
    5 Yemek kaşığı sıvı yağ
    3 Ad. Kuru soğan
    3 Ad. Havuç
    4 Ad. Patates
    2 Ad. Defne yaprağı (varsa)
    3 Diş sarımsak
    3 Ad. Domates
    1,5 Ad. Limon
    Maydanoz
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı
    1-Balıkları temizleyip dilimleyin, soğuk su ile yıkayıp süzgeçte fazla suyunu süzün.
    2-Yıkanmış balıkları fırın tepsisine dizin. Fırını önceden 185º ısıtın.
    3-2 kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp, kuş başı doğrayın. Patatesi de soyup doğrayın.
    4-Yayvan bir tavada sıvı yağını kızdırın, içine doğradığınız soğanı ve sarımsakları ilave edin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
    5-Sonra içine patates ve havuçları ilave edin, kavurmaya devam edin.
    6-Domatesleri ve tuz ile karabiberi de ilave edin ve bir taşım daha pişirin.
    7-En son olarak bir limon suyunu ve defne yapraklarını da katıp bu sosu tepsiye yerleştirdiğiniz balıkların üzerine dökün.
    8-Üzerine biraz dilimlenmiş domates ve limon koyup, balıkların üst hizasına kadar su ilave edip fırında pişirin.
    9-Piştikten sonra üzerine kıyılmış dere otu serpip sıcak olarak servis edin.