Balık Bohça Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 8 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Balık Bohça Resimli Tarifi
    Resimli Balık Bohça Tarifi
    Balıklı bohça nasıl yapılır
    balık bohça yapımı



    BALIKLI BOHÇA TARİFİ RESİMLİ

    [​IMG]

    MALZEMELER
    10 Kare Milföy Hamuru
    400 gr Hamsi
    1 Sogan
    1 Kahve Fincani Margarin
    3 Yumurta
    4-5 Dal Maydanoz
    2 Çorba Kasigi Yogurt
    Tuz, Karabiber

    YAPILIŞ TARİFİ
    Milföy hamurunu buzluktan çikarin. Baliklarin kafalarini ve kilçiklarini ayiklayip yikayin. Küçük parçalar halinde dograyin. Yumurtalarin ikisini kati baslayip dilimleyin. 1 yumurtayi ayri bir kasede iyice çirpin. Sogani ince ince kiyin, maydanozu yikayip dograyin.
    Margarini tavada eritip dogranmis sogan ve baliklari ekleyin. 5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alin. Haslanmis yumurta dilimleri, maydanoz, yogurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karistirin.
    Milföy hamurlarini düz zemine yayip hazirladiginiz balikli karisimi üzerlerine paylastirin. Bohça seklinde katlayip kenarlarini yapistirin.
    Üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp önceden isitilmis 220 dereceye ayarli firinda 15-20 dakika pisirin. Sicak olarak servis yapin.


    alıntı