balığın güzel kızarması

'Bunları biliyormusunuz' forumunda aysima42 tarafından 17 Kasım 2008 tarihinde açılan konu


  1. Balığın Güzel Kızarması için Neler Yapılmalı

    Kızartmalarda tavaya konan yağın uygun sıcaklığa gelmesi gerekiyor, yağın kızgın olup olmadığının, balık kuyruğunu yağa batırın , batırıldıktan sonra 3 saniye içinde kuyruk sararıp kırılıyorsa yağın tam kıvamına gelmiştir.

    Balıkları mısır unuyla kızartırsanız çok nefis oluyor.

    Kızartma yağı bir kez kullanılmalı. Hatta balığın bir yüzünde kullanılan yağ diğer yüzünde değiştirilmelidir. Balık kızgın yağa yavaşça dizilirse tavadaki yağ soğumamış olur. Balığımız pişerken arada bir tavayı sallamalıyız. Böylece taze balığın tavaya yapışmasını önleriz. Kullanılacak mısır unu elekten geçirilmeli. Kızartma balıklarını ne az ne de fazla pişirmeliyiz. İyi bir kızartmanın rengi altın sarısı görünümünde olmalıdır. Balığı çok fazla pişirirsek lezzetli olan yağlı kısmı kaybolur.
     



  2. Ewet Aysima mısır unu ayrı bir tat veriyor ben geçenlerde çıtır pne harcıylada yaptım oğlum beğendi:f196:
     



  3. ben yemeyi daha çok seviyorum:f30:
     



  4. katiliyorum arkadasım bende sürekli mısır unu tercih ediyorum...Bugüzel bilgin için tesekkürler arkadasım...
     



  5. Teşekkürler aysima
     



  6. aysima haklısın ama ben balık sevmediğim için denemedimmm.yapanlardan görmüştümmm güzeldi tadına dicek bişi bulamıyoruımm çünkü hiç tatmadımm.teşekkür ederim.
     



  7. Teşekkürler aysima
     



  8. aysima tarifin çok güzel ama bir öneride benden olsun hamsiyi pişirirken tek tek unlamaya gerek yok balığı bir temiz poşete koyup içine mısır veya normal un koyup çalkaladığın zaman hepsi eşit unlanmış olur vede zamandan tasarruf olur
     



  9. hanım yapar biz de yeriz

    nasıl yapar bilmiyorum ama nefis oluyor :f40:
     



  10. ben evde balık pek yapmıyorum hele hamsi asla :f106:

    ama yemesini çok severim