Baklavalı Kek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 1 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Baklavalı Kek Tarifi

    Baklavalı Kek Yapılışı

    Baklavalı Kek Malzemeleri:
    Hamur İçin
    1 adet yumurta
    1.5 çay bardağı sıvı yağ
    1.5 çay bardağı süt
    1.5 çay kaşığı tuz
    Yeterince un

    Kek İçin
    3 Adet yumurta
    1 su bardağı şeker
    1.5 su bardağı un
    1 su bardağı ceviz

    Şurubu İçin
    4 su bardağı şeker
    4.5 su bardağı su
    1-2 damla limon

    [​IMG]

    Baklavalı Kek Yapılışı: Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. 20 beze yapılarak bezeler tatlı tabağı büyülüğünde açılır. 10 adet beze üst üste aralarına bir kaşık nişasta sürülür, diğer 10 beze nişasta ile üst üstte biriktirilir. Bu 10 beze merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde yuvarlakça açılır ve tepsiye konarak kenarlarından sarkanlar kesilir. Kek tarife göre çırpılıp hamurun üzerine sürülür, diğer 10 bezede fırın tepsisi büyüklüğünde açılarak kek hamurun üzerine kapatılır. Fırınlamadan önce kare veya dikdörtgen şeklinde kesildikten sonra bir paket margarin (eğer varsa ½ paket margarin, 3 kaşık tereyağı) eritilip fırına sürülür. 200-230 derecede pişirilir.

    Not: Baklava soğuk ve şerbet ılık olacak, şerbet servisten 2-3 saat önceden dökülecek.


    alıntı