Baklalı Enginar Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aderito tarafından 7 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Baklalı Enginar yapımı Resimli


    Baklalı Enginar Malzemeler:
    5 tane enginar
    300 gram, kabukları soyulmuş iç bakla
    1 kase arpacık soğan
    1 sap taze soğan
    bir miktar, dereotu
    yarım yemek kaşığı, un
    zeytinyağı
    tuz,şeker

    [​IMG]

    Baklalı Enginar Yapılışı :
    Arpacık soğanları, ayıklayalım bir tencereye zeytinyağı alalım, arpacık soğanları sote yapalım. Üzerine tuz, un, şeker ve suyunu ilave edelim. Su kaynayınca, ayıkladığınız enginarları ilave edelim ve pişmeye bırakalım. Pişen enginarların üzerine iç baklayı ekleyelim, biz bu arada, nane ve taze soğanı ayıklayıp yıkayalım. İnce doğrayıp, tencereye alalım, 5-6 dakika pişirip ocaktan alalım. tencerenin kapagını hiç açmadan, bir gece bekletelim. Ertesi gün, bir tabaga, tencereyi boşaltalım, enginarları, servis tabagına alalım, kalan malzemeleri, enginarların üzerine paylaştıralım. Afiyet olsun.