Baklalı Enginar Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Burcu tarafından 9 Haziran 2014 tarihinde açılan konu


  1. Baklalı enginar yapabilmeniz için gereken malzemeler:
    6 tane enginar
    300 gr. iç bakla
    1 havuç
    3 soğan
    1 yemek kaşığı un
    1 limon
    tuz, şeker ve su
    isteğe göre dereotu

    Baklalı enginar nasıl yapılır?
    Soğanları doğrayın ve tencerenin en altına yayın. Hemen üzerine iç baklaları serpin. Enginarları ters olarak baklaların üzerine kapatın.
    Havucu ve limonları dilimleyin ve enginarların üzerine dizin.
    Baklalarımızın ve enginarlarımızın dizilişini tamamladıktan sonra sıra son işlemlere geliyor. Tencereye dizdiğimiz enginarların üzerine bir tutam tuz ve 5 adet küp şeker atıyoruz. Hazırladığımız 1 kaşık unu üzerine serpiyoruz.
    Zeytinyağını ve suyunu da ilave edip tencerenin ağzını ortasını deldiğimiz yağlı kağıt ile kapatıyoruz. Daha sonrada tencerenin kapağını kapatın ve pişmesini bekleyin.
    Enginarlarımız piştikten sonra ters çeviriyoruz ve baklaları enginarların içine dolduruyoruz. İsteyenler ve sevenler üzerine dereotu ile süsleme yapabilirler
    afiyet olsun...
    enginarlı_bakla_forumdas.
     



  2. Müthiş bi kombinasyon benim için,
    hem bakla hemde enginarlı bir yemek olacağı ihtimali bile
    yemek yemekten vazgeçebileceğim anlamına geliyor. :)))))