Bakla Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 22 Mart 2010 tarihinde açılan konu


  1. Bakla Yemeği

    Sebzenin faydaları saymakla bitmez.Fakat asıl faydalı olan sebzeleri mevsiminde yemektir.Bakla yemeği için en uygun zaman :f196:

    [​IMG]


    Malzemeler

    * 1 kilo taze bakla
    * 2 adet soğan
    * 1 yemek kaşığı salça
    * 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
    * tuz
    * 1 tatlı kaşığı toz şeker
    * yarım limonun suyu( isterseniz)
    * 3 su bardağı kaynar su
    * 1 çay bardağı sıvıyağ

    Yapılışı


    1. Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün. Bol suda yıkayın.
    2. Soğanları yemeklik doğrayın.
    3. Sıvıyağı tencereye alın.
    4. Soğanları katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun.
    5. Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
    6. Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin.
    7. Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin.
    8. Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
    9. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz.