Bakla Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 27 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Bakla Dolması Tarifi Resimli
    Bakla Dolması Tarifi
    Resimli Bakla Dolması Tarifi

    [​IMG]

    MALZEME:

    1 su bardağı kuru iç bakla
    1 su bardağı kırık yarma buğday (veya ince bulgur)
    4 soğan
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı kuru reyhan
    6 sap dereotu
    Yarım kg taze veya salamura asma yaprağı
    1 çay bardağı
    zeytinyağı
    Tuz,
    kırmızıbiber

    Bakla Dolması tarifi

    İç baklayı akşamdan ıslatın. Sabah süzün. Kabuklu ise kabuklarını soyup ikiye bölün. Baklayı kırık yarma (veya ince bulgur), incecik kıyılmış 2 soğan, 1 çorba kaşığı salça, reyhan, incecik kıyılmış dereotu, tuz, kırmızıbiber ve 1 su bardağı su ile iyice karıştırın. Suluca bir harç hazırlamış olacaksınız. Taze asma yaprağı kullanıyorsanız tuzlu bol kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp çıkarın. Salamura yaprak kullanıyorsanız yaprakların üzerine kaynar su gezdirin, 5 dakika bekletip süzün. Bir kenarda bekletin. Kaim tabanlı bir tencerenin dibine 1 sıra asma yaprağı döşeyin.
    Yaprakların saplarını ayıklayıp avuç içi kadar parçalara bölün. Damarlı kısmı üstte kalacak şekilde avucunuza bir parça yaprak koyun. Baklalı harçtan 1 tatlı kaşığı dolusu yaprağın ortasına koyun. Kare biçiminde kapatın. Sardığınız yaprakları tencereye yan yana yerleştirin. Tencereyi ateşe oturtun. Ayrı bir tavada incecik doğranmış 2 soğanı biraz tuzla birlikte zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı salça koyup 1-2 dakika daha kavurmayı sürdürün. 2 su bardağı su ilave edip kaynatın. Kaynamış suyu sarmaların üzerine gezdirerek, dağılmaması için üzerine geniş bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın. Harlı ateşte bir taşım kaynatıp ateşi iyice kısın. Yaklaşık 1 saat, dövme yumuşayıncaya kadar pişirin.