Bakla Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Hazır mevsiminde iken taze bakla ile nefis bir çorba yapmaya ne dersiniz?
    Dereotuyla ve yoğurtlu terbiyesi ile bakla severler için özel tarif.

    [​IMG]

    Malzemeleri

    250 gram taze bakla
    1 su bardağı yoğurt
    2 adet yumurta sarısı
    5 yemek kaşığı un
    3 çorba kaşığı tere yağ
    1 orta küçük boy kuru soğan
    Çeyrek demet dereotu
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı

    Baklanın saplarını ayıklayıp küpler haline doğrayın.
    Derin bir kaba baklaları alıp üzerine 4 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı unu ekleyip bekletin.
    Çorba tenceresine 5 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
    Su kaynadığında baklaları süzüp tencereye ekleyin.
    Yüksek ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Ayrı bir kâsede yoğurt, 3 yemek kaşığı un, yumurta sarıları ve 1 su bardak soğuk suyu karıştırın.
    Kaynayan çorba tenceresinden 1 kepçe su alıp kâseye ekleyin.
    Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
    Çorbanın terbiyesini yavaşça tencereye ekleyip karıştırın.
    Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
    Tavaya tereyağını alıp eritin ve soğanları ekleyin ve rengi değişinceye kadar kavurun.
    İncecik doğranmış dereotu ve kavrulmuş soğanı tencereye ekleyin ve bir kez karıştırın.
    Kaselere bölüp sıcakken servis yapın.
     



  2. Cevap: Bakla Çorbası

    Yemeğini severim fakat çorbasını hiç yememiştim :f20:
     



  3. Cevap: Bakla Çorbası

    Bir türlü sevemedim şu baklayı. Kokusu burnuma güzel gelse de tadı damak zevkime pek uymuyor
    Ama sevenleri için değişik bir altarnatif :f40: