Bakla Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 10 Haziran 2011 tarihinde açılan konu



  1. Bakla Çorbası Tarifi


    Malzemeler
    Taze bakla 250 gr.
    Dereotu Yarım demet
    Un 2 çorba kaşığı
    Limon Yarım adet
    Yumurta 1 adet
    Yoğurt 1 su bardağı
    Tereyağı 2 çorba kaşığı
    Kırmızıbiber




    Yapılışı
    Baklalar ayıklanıp yıkanır. Yarım santim eninde kıyıldıktan sonra limonlu suya konur. Yarım saat sonra süzgeçle süzülür. Tencereye konur, üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı konup hafifçe kavrulur. Kaseye yumurta, yoğurt ve un konur. Çatalla iyice çırpılır. Sonra baklaların üzerine ilave edilir. Üzerine 10 bardak su konur. Karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşınca, yeterince tuz konup, ateşten alınır. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur. Arzu edildiği kadar kırmızıbiber kızdırılır. Sonra çorbanın üzerine dökülür. Kıyılmış dereotu serpildikten sonra servis yapılır.



    [​IMG]
    [​IMG]