Bahçıvan Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 27 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Bahçıvan Dolması Tarifi Resimli
    Bahçıvan Dolması Tarifi
    Bahçıvan Dolması nasıl yapılır, Bahçıvan Dolması yemek tarifi

    [​IMG]
    Bahçıvan Dolması

    Malzemeleri

    taze asma yaprağı
    kara lahana
    yarım demet maydanoz
    yarım demet dereotu
    1 çorba kaşığı salça
    2 soğan
    zeytinyağı
    pirinç
    bulgur
    tuz, karabiber

    Hazırlanışı
    Taze sama yapraklarını ve kara lahanın önceden haşlayın. İç harcı için karıştırma kabına kesilmiş olan maydonoz ve dereotunu alın. Üzerine 1 çorba kaşığı salça, 2 adet yemeklik kesilmiş soğan, pirinç, bulgur, tuz ve karabiberi ilave edin.

    Tüm malzemeyi karıştırın. Asma yapraklarına ve kara lahanaya iç malzemeleri sarın. Tencerede sarmaları alın. Üzerine sıcak su ilave ederek pişirin. ​