Baharatlı Tavuk

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Baharatlı Tavuk


    [​IMG]

    Malzemeler

    4 adet tavuk göğsü
    1 dal fesleğen
    1 dal adaçayı
    1 çorba kaşığı beyazbiber
    1 çorba kaşığı kırmızıbiber
    1 çorba kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
    Sıvı yağ (kızartmak için]

    Hazırlanışı

    Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve
    pul biberle karıştırın.
    Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın. Üzerlerini yağlayıp baharatlı otlu
    karışıma bulayın. 15 dakika bekletin. Tavukların iki tarafını kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

    Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış
    salatalığı bir kaseye koyup karıştırın.
    Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
    Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirip, sebze karışımına ekleyin.
    Sirke, şeker , tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
    Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın.
     



  2. Öylesine çok güzel ama, iftara çağırırsınız da
    yeriz artık....:f66:
     




  3. Her zaman başımın üzerinde ve kalbimde yeriniz var, size özel mönü hazırlarım canım :f63:
     



  4. Öylesinemmmm bennnn bende gelcem banane..:f61:(Böyle arsız misafir olurmu bilmem ama..:f106:)
     



  5. ben tavuğun altındaki pilavdan alabilir miyim ? yanına da bir but :f30:
     



  6. ellerine sağlık ÖYLESİNE:f40: kahvelerinizde benden arkadaşlar yemeğin üzerine harika gider afiyet olsun:f80::f80::f80::f80:
     



  7. Elbette beklerim Ezlem :f63:

    Bir akşam iftar yemegi vermeliyim dimi artık, siz dostlar bir tavukla geçiştirilmez ki :f63:

    Aynsem' im de kahvelerimizi yapmış, ellerinize saglık :f40:

    Yemek arkasından çaylarımızı da yapar diye umuyorum :f20: