baharatlı tavuk tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 18 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli baharatlı tavuk
    baharatlı tavugun hazırlanışı.
    MALZEMELER

    5 kişilik
    10 adet tavuk but
    1 adet domates
    1 diş sarmısak
    1 adet soğan
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı köri
    1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı zerdeçal
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    1/2 limonun suyu
    tuz
    1 çay kaşığı muskat

    Baharatlı tavuk
    [​IMG]
    Baharatlı tavuk tarifi


    Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.

    Başka Bir Tarif

    Baharatlı Tavuk Tarifi Yapımı


    MALZEMELER
    4 adet tavuk göğsü
    1 dal fesleğen
    1 dal adaçayı
    1 çorba kaşığı beyazbiber
    1 çorba kaşığı kırmızıbiber
    1 çorba kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
    Sıvı yağ (kızartmak için]
    Sosu İçin:
    1 adet dolmalık kırmızı biber
    1 adet kırmızı soğan
    1/2 salatalık
    1 adet avokado
    1 limonun suyu
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Tuz, karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.
    Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın. Üzerlerini yağlayıp baharatlı otlu karışıma bulayın. 15 dakika bekletin. Tavukların iki tarafını kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
    Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış salatalığı bir kaseye koyup karıştırın.
    Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirip, sebze karışımına ekleyin. Sirke, şeker , tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
    Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın.