Baharatlı Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 25 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Baharatlı Pilav nasıl yapılır
    Resimli Baharatlı Pilav Tarifleri,
    Baharatlı Pilav yapılışı

    Malzemeler
    • Tuz , 1 Su bardağı pirinç
    • 3 Çorba kaşığı zeytinyağı
    • 2 Çorba kaşığı tereyağı
    • 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
    • 1 Tatlı kaşığı kekik
    • 2 Adet soğan
    • 2 Su bardağı et suyu
    • 1 Tatlı kaşğı biberiye




    Hazırlanışı
    Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün. Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin. Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun. Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin. Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın. Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın.
    Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

    [​IMG]
    afiyet olsun....