Baharat Seçimi

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Gazel tarafından 28 Mayıs 2008 tarihinde açılan konu


  1. Lezzetli yemek, hamur işi hatta tatlı çeşitlerinde baharat tercihi çok önemli. İşte baharatların uyum sağladığı sebzeler ve baharat çeşitleri:

    Bakla: Dereotu, maydanoz, adaçayı

    Bezelye; Maydanoz, dereotu, nane

    Çorbalar: Fesleğen, maydanoz, kekik, nane

    Salatalar: Kara biber, kekik, maydanoz, nane, reyhan, soğan, sarımsak

    Komposto: Karanfil, tarçın, vanilya, zencefil

    Havuç: Mercan köşk, maydanoz, dereotu, soğan sarımsak

    Hamur işleri: Dereotu, karabiber, susam, maydanoz

    Kabak: Dereotu, maydanoz, fesleğen, taze soğan

    Kabak: Dereotu, maydanoz, fesleğen, taze soğan

    Kuru fasülye: Adaçayı, kırmızı biber, sumak kimyon, karabiber

    Marul: Fesleğen, maydanoz, dereotu, kekik, nane

    Mercimek: Soğan, sarımsak, kimyon, nane, defne

    Nohut: Soğan, sarımsak, kara biber

    Pirinçli tatlılarda: Tarçın, karanfil, vanilya, Hindistan cevizi

    Pirinçli tuzlular: Safran, nane, yenibahar, tarçın, karabiber, maydanoz, dereotu

    Tatlılar: Tarçın, karanfil, zencefil, kakule, vanilya, kakao

    Ekmekler: Çörekotu, susam, zencefil, mahlep, haşhaş
     



  2. Emeğine sağlık gazel
    Paylaşım için teşekkürler.
     



  3. eline sağlık paylaşım iin teşekkürler..
     



  4. mercimekle,nohudada sarımsak koyulduğunu yeni duydum hatta duymamış gibi yapmayı yeylerimm..:)

    Teşekkürler gazel..
     



  5. ezlem sarımsak mercimeğe çokyakışır den istersen nohutta denemedim gazel paylaşıma tşk
     



  6. hanımlar için güzel bilgilendirici bir paylaşım olmuş gazel emeklerinize sağlık