Bahar Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 24 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Bahar Pilavı nasıl yapılır
    Resimli Bahar Pilavı Tarifi
    Bahar Pilavı yapılışı

    Malzemeler
    • Arpacık soğanı 20 gr
    • Kereviz 100 gr
    • Mantar 50 gr
    • Tereyağı 75 gr
    • Safran (veya zerdeçal) 1 tutam
    • Amerikan pirinci 500 gr
    • Defne yaprakları 2 adet
    • Tuz
    • Karabiber
    • Havuç 125 gr
    • Şalgam 300 gr
    • Dolmalık kabak 300 gr
    • Hollanda sosu 300 ml

    [​IMG]

    Yapılışı

    Kıyılmış arpacık soğanları, dilimlenmiş kereviz ve doğranmış mantarları tereyağında kızartın. Safran ve pirinci ilave edin ve birkaç dakika kızartın. Kaynar su ilave edin. Defne yaprağı, tuz ve biber ilave edin. Kapaklı bir kaba koyun ve fırında sıvı emilene kadar 180°C/350°F/Gaz İşareti 4 de pişirin. Havuçları, şalgamları ve dolmalık kabakları temizleyin. Küçük bir kavun kaşığıyla, havuçları, şalgamları ve dolmalık kabakları kullanarak küçük sebze topları yapın. Az miktarda tereyağında pişirin, fakat gevrekliğini muhafaza edin. Hollanda sosunu ısıtın ve tabaklara dağıtın. Pirinci tereyağlı dariole kalıplarına koyun, sosu üzerine boşaltın ve garnitür olarak sebze toplarını ilave edin.