Bağışıklık sistemini güçlendiren bitkiler

'Şifalı Bitkiler' forumunda ayla tarafından 24 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Bağışıklık sistemini güçlendiren bitkiler


    Bu 5 baharat lezzetleri kadar aynı zamanda güç veren doğal besinler.Baharatları, yiyeceklerinize ve salatanıza karıştırmak gücünüzü artırıyor, bağışıklığınızı güçlendiriyor.
    TARÇIN
    Doğal bir mikrop düşmanı olan tarçını, her gün çay kaşığının 1/4’ü kadar aldığınızda, kan şekerinizi ve kolesterolünüzü düşürür.
    KEKİK
    Izgarada pişireceğiniz tavuk, balık veya eti kekikle marine ettiğinizde mentollü ve biraz ekşimsi tadı mükemmel bir lezzet verir. Kekik, birçok sağlık uzmanının listesinde kanserden koruyucu olarak yer alır. Kekik yağı ağız temizliğinde tercih edilebilir.
    KİMYON
    Kimyon kanser savaşçısıdır. Egzotik lezzetler elde etmek için pilav, tahıl, salatalara ekleyebilir, et yemeklerini marine edebilirsiniz. Eti kalp sağlığını koruyan kimyonla pişirebilirsiniz.
    MERCAN KÖŞK
    Bir elmadan 42 kat daha fazla antioksidan içeren mercan köşk bitkisini salata, omlet veya favori kurabiyelerinize ekleyebilirsiniz.
    ZERDEÇAL
    Zerdeçal, kist, kanser, kireçlenme hatta alzheimera karşı oldukça yararlı. Hafızaya iyi gelen zerdeçaldan bir tutam alarak, yaptığınız pilav, yahni veya mercimek gibi yemeklere ekleyebilirsiniz.
     



  2. Cevap: Bağışıklık sistemini güçlendiren bitkiler

    bilgi için teşekkürler