Bağdat Usulü Sütlaç

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 14 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Malzemeler

    1 lt süt
    2 adet dövülmüş damla sakızı
    75 gr kırık pirinç
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    150 gr toz şeker
    100 gram kıymak
    Bir tutam tuz

    Hazırlanışı

    Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak, pirinci suyu çekene kadar haşlayın ve süzün, tuzu, sakızı, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın.Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin.Beklemeden kaselere alın.

    Başka bir tencereye 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın.Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Soğumaya bırakın.Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın. kaynak