Badring Turşusu Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 13 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Badring Turşusu


    Badring Turşusu Yapılışı

    Malzemeler

    3 litrelik kavanoza sığacak kadar turşuluk salatalık
    yarım demet dereotu
    1 baş sarımsak
    2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
    2 yemek kaşığı tuz

    Yapılışı

    -Salatalıkları yıkayın ve üzerinde bir damla su kalmayana kadar kurumaya bırakın. Aynı şekilde kavanozu da yıkayın ve ters çevirip kurutun.

    -Sonra, bir tencerede su kaynatın ve soğumaya bırakın. Ardından kavanozu alın, salatalıkları kavanoza yerleştirin. Aralarına dereotunu kıymadan dal şeklinde, sarımsakları ise, diş ve kabuklarını soymadan yerleştirin. Üzerine tuzu serpin ve sirkeyi dökün. En son kaynatıp soğuttuğumuz suyu kavanozun ağzına kadar doldurun.

    -Bu işlem de bittikten sonra, kavanozun kapağını kapatıp karanlık ve serin bir odada bekletin.