Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze

    [​IMG]

    Malzemeler

    800 gr Patates
    200 gr Bezelye
    1 Adet Soğan
    100 gr Jambon
    1 Adet Mozzarella ya da Dil Peyniri
    4 Adet Domates
    60 gr Badem
    Maydanoz
    Etsuyu
    Rendelenmiş Parmesan Peyniri Veya Eski Kaşar
    Tereyağı
    Tuz, Karabiber

    Hazırlanışı

    Bir tavaya koyduğunuz 20 gr (1 Çorba kaşığından biraz fazla) tereyağında, doğranmış
    soğanı öldürün. Bezelyeleri tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç dakika karıştırarak
    pişirin Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra ince ince dilimleyin.

    Yağladığınız bir fırın tepsisinin dibine ilk patates katını dizin.
    Üstüne bezelyelerin yarısını, dilimlenmiş mozzarelle ya da dil peynirinin yarısını,
    küp şeklinde doğranmış domates ve jambonun yarısını döşeyin.

    Tuz, karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katını dizin. Diğer malzemelerin kalanını
    da aynı sırayla koyup işlemi bitirin. Tüm yüzeyini 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, ince
    dilimlenmiş badem ve 2 çorba kaşığı parmesan peyniri ya da eski kaşar rendesiyle kaplayın.
    Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe etsuyu döktükten sonra kabı, önceden ısıttığınız 180
    derecelik fırına verin. 45 dakika sonra çıkarıp aynı kapta servis yapın.