Bademli Üzümlü Pilav Tarifi

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 19 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    Bademli Üzümlü Pilav Tarifi

    [​IMG]
    İftar sofranız bademli ve üzümlü pilav ile daha da güzelleşecek. Bademli ve üzümlü pilav için gereken malzemeleri verdikten sonra tarifini anlatalım.

    Üzümlü, bademli pilav malzemeleri

    2 su bardağı pirinç
    1 çay bardağı kuru üzüm
    1 çay bardağı file badem
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 su bardağı su
    Tuz

    Bademli Üzümlü Pilav Hazırlanışı

    Pirincinizi güzelce yıkayın ve ılık suda 10-15 dk. bekletin. 15 dakika sonra pirinç tekrar yıkanır ve süzülmeye bırakılır. Tereyağını tencerede eritin içine bademleri ekleyerek biraz kavurun. Bademler pembeleşince pirinçleri ekliyin ve kısa bir süre tekrar kavurun.

    Son olarak üzümler pirince eklenir kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 10 dk. kadar dinlendirilerek servis yapın.