Bademli Milföy Baklava

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 19 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Bademli Milföy Baklava

    [​IMG]


    Malzemeler :

    * 12 milföy hamuru
    * 2 su b. badem ve fındık tozu
    * 2 yumurta
    * Yarım limon
    * 3 çorba k. toz şeker

    Şerbeti için:


    * 3 su b. toz şeker
    * 3 su b. su

    Hazırlanışı :

    Fırın kabına 6 adet milföy hamurunu dizin. Karıştırma kabına 2 su bardağı badem ve fındık tozunu ilave edin.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Üzerine 2 adet yumurta akını kırın.Tüm malzemeyi karıştırın.Fırın kabındaki milföylerin
    Üzerine baklavanın iç harcını yayın. Diğer kalan 6 adet milföyü merdane ile açın ve fırın kabında baklavanın üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün.Daha sonra baklava şeklinde kesin.Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

    Şerbeti için ise tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 3 su bardağı su ilave edin şeker ile kaynatın.

    Bademli milföyü fırından çıkartın üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.
     



  2. Cevap: Bademli Milföy Baklava

    Baklavayla pek aram yok ama harika görünüyor eminim tadı da nefistir..
    Bayramda yapacak mısın yoksa..;)
     



  3. Cevap: Bademli Milföy Baklava

    Bayram tatlım bülbül yuvası :f63: hazır şerbeti dökülecek ...
    Beklerim ;)
     



  4. Cevap: Bademli Milföy Baklava

    İnşallah canım gün ola devran döne..Bakarsın bir gün bayramlarda buluşuruz güzel lezzetlerinden tatma şansımız olur:f40:
     



  5. Cevap: Bademli Milföy Baklava

    tşkler güzel bi tatlı annem baklava acamamıstı bu ii bi secenek