Bademli Kayısı Reçeli Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 30 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Bademli Kayısı Reçeli nasıl yapılır
    Resimli Bademli Kayısı Reçeli tarifi
    Bademli Kayısı Reçeli tarifi

    Bademli kayısı reçeli malzemeleri

    1 su bardağı tuzsuz badem

    1 kg kayısı

    4 yemek kaşığı su

    1 kg toz şeker


    [​IMG]

    Bademli kayısı reçeli hazırlanışı
    Bademli kayısı reçeli: Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun. Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın.

    Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın. 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın. Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın.

    Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın.