Bademli Kafes Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 28 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Bademli Kafes Pilavı tarifi
    Bademli Kafes Pilavı nasıl yapılır

    Malzeme :

    Pilavı için:
    3 su b. pirinç
    2 çorba k. dolmalık fıstık
    2 çorba k. kuş üzümü
    3 çorba k. badem
    1 soğan
    2 tavuk butu
    2 çorba k. tereyağı
    sıvıyağ
    tavuk suyu
    tuz, karabiber
    yenibahar
    Hamuru için:
    1 yumurta
    3 çorba k. yoğurt
    3 çorba k. sıvıyağ
    tuz, alabildiği kadar un

    [​IMG]
    Hazırlanışı :

    Tencereye tereyağını ve biraz sıvıyağ alarak üzerine fıstıkları ilave edin. Fıstıklar sararınca üzerine soğanları ve pirinçleri ilave edin. Tuzunu ilave edip kavurun. Daha sona üzerine kuş üzümlerini, didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve baharatları ekleyin. En son sıcak et suyunu verip pişmeye bırakın. Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve açın. Hamurdan şeritler kesin. Kalıbınızı yağlayın.

    Hamurdan kestiğiniz şeritleri kafes olacak şekilde yerleştirin. Boşluklara bademler koyun. Kalan bademleri pilava ekleyip hamurların üzerine boşaltın. Kenardan sarkan hamurları üzerine kapatıp 180 derecede pişirin. Ters çevirerek kalıptan çıkartın.