Bademli İrmik Helvası

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 2 Şubat 2010 tarihinde açılan konu


  1. Bademli İrmik Helvası

    [​IMG]

    Malzemeler



    2 Su bardağı irmik
    1 Çay bardağı file badem
    1,5 Su bardağı toz şeker
    1 Paket margarin
    4 Su bardağı sıcak süt



    Hazırlanışı


    Geniş ve yayvan bir tencerede margarini eritin.
    File bademleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
    İrmiği ekleyip kavurma işlemine devam edin.
    Kavrulma işlemi bittikten sonra sıcak sütü ve şekeri katıp karıştırmaya devam edin.
    Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını iyice kısın ve sütün tamamen çekmesini bekleyin.
    Ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
    Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
    Not : Helvanın daha koyu renk olmasını istiyorsanız en az 15 dakika daha açık renkte olmasını istiyorsanız en fazla 10 dakika kadar kavurmanız yeterli olacaktır.
     



  2. Cevap: Bademli İrmik Helvası

    En sEvdiğim t@tlıdır diyEbilirim
     



  3. Cevap: Bademli İrmik Helvası

    ahaa bayilirim yirim seni irmik helvasiiii
     



  4. Cevap: Bademli İrmik Helvası

    Yasaklıyacam foruma irmik helvası resmi eklemyi :f1: Geçen sefer Pardus ekledi canımı çektirdi şimdide sen blueemm.Masus mu yapıyosunuz ne :f14:
     



  5. Cevap: Bademli İrmik Helvası

    Sakin olun arkadaşlar :f40: Kim sevmezki irmik helvasını :( neyse Pardusun bilgisayarı bozma dualarına başlayalım :f30:
     



  6. Cevap: Bademli İrmik Helvası

    Ben sevmem yaw hem de içinde badem varsa hayatta yemem.Size afiyet olsun:)
     



  7. Cevap: Bademli İrmik Helvası

    Kücük sen var yaa uyusluğun resmen kitabını yazmışsın :f30::f30:
     



  8. Cevap: Bademli İrmik Helvası

    Yok Bluem uyusluktan değil gerçekten sevmem:)