Bademli Haşhaşlı Kek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 1 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Bademli Haşhaşlı Kek Tarifi




    Resimli Bademli Haşhaşlı Kek Tarifi

    Kek İçin Gereken Malzemeler


    -1/3 su bardağı haşhaş
    -1 su bardağı şeker (yarısını kullandım)
    -110 gr oda sıcaklığında tereyağı (ben Becel kullandım)
    -1/4 su bardağı (50 gr) badem ezmesi
    -2 tane yumurta
    -yarım su bardağı süt
    -1/4 su bardağı un
    -1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    -1 tutam tuz

    [​IMG]

    Bademli Haşhaşlı Kek Yapılışı

    Haşhaşlı keke başlamadan önce Unu, tuzu, haşhaşı ve kabartma tozunu karıştırıp bir kenarda bekletin.Yağı karıştırma kabın alın, 3-4 dakika çırpıcıda çırpıp krema kıvamına getirin, badem ezmesini ekleyip tekrar 2-3 dakika çırpın.Şekeri ekleyip 3-4 dakika çırpın, en son yumurtaları tek tek ekleyip her ekleyişte çırparak işlemi tamamlayın.Süt ve un karışımını 3 seferde, unla başlayıp unla bitecek şekilde çırpıcının en düşük hızında karıştırın.Orta büyüklükte bir kalıbı yağlayın, unlayın ve kek hamurunu içine alın.170 dereceli önceden ısınmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Kek iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.