Bademli Çubuk

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 31 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Bademli çubuklar malzemeleri

    1 su bardağı ince dövülmüş badem
    Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı
    1/4 su bardağı toz şeker
    1 çorba kaşığı gül suyu
    Yarım çay kaşığı toz tarçın
    8 baklava yufkası
    Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

    Üzeri için

    Pudra şeker,

    Bademli çubuklar hazırlanışı

    Badem, Antep fıstığı, toz şeker, gülsuyu ve tarçını karıştırın.

    Baklava yufkalarını üç eşit parça halinde kesin. Tereyağını eritin. Her yufkayı erimiş tereyağı ile yağlayın.

    Bir kenarına fıstıklı karışımdan paylaştırıp, kenarları kıvırıp, sigara böreği gibi sarın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

    Bademli çubuklar artık hazır, afiyet olsun.

    lezzet.com alıntı