Bademli Çıtır Turta Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 10 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu


  1. Oktay Usta’nın Bademli Çıtır Turta Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler

    6 milföy yaprağı

    Kreması için

    3 yumurta
    1 su b. toz şeker
    2 su b. toz badem
    3 çorba k. un
    100 gr. tereyağı

    Üzeri için

    File badem
    Pudra şekeri

    Hazırlanışı

    Milföy hamurlarını kenarları üst üste gelecek şekilde dizin. Merdane ile açarak bir hamur elde edin. Bunu turta kalıbına alarak kenarlarından sarkan hamurları kesin. Kreması için ise karıştırma kabına eritilmiş tereyağı, yumurta, toz badem, un ve toz şekeri alarak karıştırın. Hazırladığınız kremayı milföy hamurunun üzerine yayın. Artan hamurlardan kurabiye kalıbı yardımı ile yıldızlar yapın. Kremanın üzerine yıldızları yerleştirerek kalan yerlere fındıkları serpip 160 derecede pişirin. İlk sıcaklı çıkınca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
     



  2. Cevap: Bademli Çıtır Turta Tarifi

    Eline sağlık Yaren... Sen de olmasan forumda aç kalacağız vesselam... :f40: :f97::):);):f47::f58:
     



  3. Cevap: Bademli Çıtır Turta Tarifi

    Yaw Şekerparede tereyağı var diye buraya geldim.Burda da badem varmış. Aç kaldım bugünnn.:) Tarif için teşekkürler Yaren Ablacım.:f40: