Badem Şerbeti - Sübye Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 4 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Badem şerbeti nasıl yapılır
    Resimli badem şerbeti - Sübye yapılışı
    sübye nasıl pişirilir
    sübye tarifi

    [​IMG]

    Kullanılacak Malzemeler
    badem
    şeker
    gül suyu


    Hazırlanma Şekli
    Kabuğu çıkarılmış badem bir taşım kaynar suda haşlanıp ve suyu süzülüp iç kabukları da çıkarıldıkta bir el soğuk su ile yıkanmalıdır. Şu halde taş havanda güzelce dövülüp ve kaynar suda bir iki taşım da kaynadıkta mezkûr su süt rengini alır. Bu su süzülerek tekrar tencereye konulur ve kalan posa bir iki el daha dövülerek yine kaynatıldıkta defa süzgeçden süzülür ve tülbentten de geçirilerek şekeri ilave olunur. Bir iki de kepçe ile savruldukta az da çiçek suyu serpilip ve soğutulup içile, pek latif olur. Eğer sıcak sıcak çay gibi içilir ise, bundaki letafet bambaşka değişeceği gibi ismini de değiştirerek sübye olur.