Badem Ezmesi Edirne

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 2 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Badem Ezmesi Edirne
    Edirne Badem Ezmesi
    Badem Ezmesi
    Edrirne Yöresel Yemekleri
    [​IMG]

    Badem içi çok az haşlandıktan sonra kabukları soyulur, kurutulduktan sonra mikserde toz haline getirilir. Şekerli su kaynatılarak çok koyu bir şerbet hazırlanır, soğutulur, bu şerbet badem tozu ile iyice karıştırılarak kalın bir hamur elde edilir. Bu hamur yoğurulurak özleştirilir, oklava ile biraz kalın açılır ve değişik şekillerde kesilir. Kesilen şekerlemeler bir tabağa dizilerek ikram edilir.
     



  2. Cevap: Badem Ezmesi Edirne

    Güzel duruyor ama alamiycam rejimdedim))