B Vitamini Kaynakları

'Sağlık Rehberi' forumunda EyLüL tarafından 22 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. B Vitamini Kaynakları Nelerdir?
    B Vitamini ve Kaynakları
    B Vitamini Nelerde Bulunur?

    B Vitamini Kaynakları

    B vitamini nelerde bulunur ve B vitamini nelerde var? B12 vitamini : Karaciğer, sığır eti, böbrek, balık, peynir, süt, yumurta.

    B9 vitamini (Folik asit): Tüm tahıllar ve kuru baklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kahverengi pirinç, arpa, fasulye, mercimek, hurma, fındık, ceviz, yumurta sarısı, süt, peynir, turunçgiller.

    B7 vitamini (Biotin) : Yumurta, balık, süt, patates, soya, fındık, ceviz, bira mayası.

    B6 vitamini : Yumurta, balık, tavuk, süt, muz, patates, yulaf, mısır, soya fasulyesi , kuruyemiş, bezelye, havuç, avokado.

    B5 vitamini : Karaciğer, kırmızı et, tavuk, yumurta, baklagiller, kuruyemişler, tahıllar.

    B3 vitamini : Yumurta, peynir, süt, balık, havuç, hurma, mısır, buğday.

    B2 vitamini : Kurubaklagiller, süt ve süt ürünleri, yoğurt, yumurta sarısı, kabuklu yemişler, balık, et, hububatlar.

    B1 vitamini : Pirinç kabuğu, rafine edilmemiş tahıl, süt ve süt ürünleri, yumurta sarısı, kuru üzüm, yulaf ezmesi, ayçekirdeği, brokoli, bezelye, erik, fıstık, bira mayası.
    [​IMG]