Azeri Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 23 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Azeri Pilavı Tarifi
    Azeri Pilavı nasıl yapılır

    Azeri Pilavı

    Malzemeler

    • 3 su bardağı pirinç
    • 300 gr. kuzu eti
    • kuru mürdüm eriği
    • 2 adet soğan
    • kestane
    • kuru kayısı
    • kuş üzümü
    • fıstık
    • badem
    • sıvıyağ
    • su, tuz

    Azeri Pilavı tarifi

    Öncelikle tencereye 300 gram kuzu etini alın.Etlerin üstüne sıcak su döküp etleri pişirin.2 tane soğanı piyaz şeklinde doğrayın.Soğanları kavurup üstüne kuru kayısı,kuru mürdüm eriği,badem, haşlanmış kestane, fıstık ve kuş üzümünü ekleyip kavurmaya devam edin.

    Pilavı yapmak için tencereye sıvıyağını alın. Üstüne yıkayıp süzdüğümüz 3 su bardağı pirinci ekleyip karıştırın.İyice kavurun ve üstüne sıcak su dökün
    ve pilavı pişirin.Kavrulmuş olan etleri ve soğanlı yemişli malzemeleri pilav ile karıştırın.tencereyi servis tabağına ters çevirip servise hazır hale getirelim.

    [​IMG]

    alıntı