Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 6 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ayvalı Bademli Bonfile Nasıl Yapılır
    resimli Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi
    Ayvalı Bademli Bonfile yapılışı
    Ayvalı Bademli Bonfile Resimli Tarfi

    [​IMG]

    Malzemeler

    50 g margarin
    3 çorba kaşığı zeytinyağ
    500 g bonfile (1 cm kalınlığında yaprak şeklinde dövülmüş)
    1 büyük ayva
    2-3 soğan
    1 su bardağından fazla badem
    5 diş sarmısak yarım bardak kuşüzümü karabiber tuz tarçın

    Yapılışı

    Büyük yaprak şeklindeki bonfileyi 6 saat önceden karabiber, tarçın ve zeytinyağından oluşan bir karışımda bekletin. Ayvayı 1,5 cm'lik küpler şeklinde doğrayın, 5 dk. az suda kuşüzümü ile birlikte haşlayın.50 g margarin'i eritin, içine önceden kıyılmış soğanı karıştırıp sararıncaya kadar çevirin, bademi katıp 2-3 dk. pişirin, dövülmüş sarmısağı ilave edin, ateşten alın, ayvayı suyuyla birlikte ekleyin, tuz ve karabiber ekin. Yaprak şeklindeki etin ortasına malzemeyi yerleştirin, bir rulo halinde sıkıca sarın, dış kenarlarından harcın taşmaması için kenarlarına 2 adet kürdan saplayın. Kalan karışım ve harç sıvısına yarım bardak su ilave edin. Kapaklı bir fırın kabının içine eti itina ile yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk. kapaklı 30 dk. kapaksız Pişirin, belli aralıklarla etin suyunu üzerine dökerek kurumamasını sağlayın, ince dilimler halinde kesin, sıcak servis yapın