Ayran Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 28 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:
    1 su bardağı aşurelik buğday
    4 su bardağı yoğurt
    1 çay bardağı nohut
    1 çorba kaşığı nane
    1 çay kaşığı tuz
    7 su bardağı su

    Yapılışı:
    Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 5 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.Afiyet olsun.