Avunya Mantısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 5 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Avunya Mantısı Tarifi
    Avunya Mantısı nasıl yapılır

    Malzemeler:

    1 adet büyük boy yemeklik doğranmış soğan
    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    3 adet yufka
    30 gr tereyağ
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    2 adet küp kesilmiş tavuk göğüs eti
    2 su bardağı tavuk suyu veya su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı karabiber
    1/2 çay kaşığı kırmızı biber

    Üzeri İçin:

    1 kase yoğurt
    2 diş dövülmüş sarımsak
    1 çay kaşığı kuru nane

    [​IMG]

    Hazırlanışı:

    Yufkaları rulo şeklinde sararak kalın şeritler halinde kesin. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp, kestiğiniz şeritleri açarak gelişigüzel bir şekilde tepsiye yayın. Üzerine tereyağını fındık büyüklüğünde kesip parça parça koyarak, 180 derece ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Ayrı bir yerde tavaya sıvıyağı koyup soğanı ekleyerek güzelce kavurun. Tavukları da katıp saldığı suyu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tavuklar suyunu çekince salçayı, tuzu, baharatları ilave edip karıştırın. Son olarak üzerine tavuk suyu ve nohutları ekleyerek en az 10 dk. pişirin. Kızaran yufkaları servis tabağına alıp, pişen tavuklu harcı üzerine yayarak, tavukların üzerine de sarımsaklı yoğurdu gezdirip nane serpiştirerek sıcakken servis yapabilirsiniz.