Avakado nasıl yenir tarifi

'Şifalı Bitkiler' forumunda HazaN tarafından 10 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Avakado yenmesi nasıldır
    Avakado nasıl yenir

    Avokado yeme kılavuzunda, tüketim konusunda 5 farklı yol ele alınıyor.
    Konya'da bir alışveriş merkezi, çok fazla bilinmeyen avokadonun satışını artırmak amacıyla, avokado satın alanlara, bu meyvenin nasıl yeneceğine ilişkin bilgiler içeren kılavuz veriyor.

    Konya'da kurulu Afra Alışveriş Merkezi, çok sayıda müşterisinin tropikal avokado meyvesini satın almak istemesi, buna karşın bu meyveyi tüketme konusunda bilgileri olmadığı için almaktan vazgeçtiklerini bildirmeleri üzerine, avokado yeme kılavuzu hazırladı. Hazırladıkları kılavuzu, avokado meyvesini satın alan müşterilerine verdiklerini belirten alışveriş merkezi yetkilileri, bu yolla daha önce çok az miktarda satılan avokadonun satışının bir anda arttığını bildirdiler.

    Avokadonun tüketimi konusunda 5 farklı yolun ele alındığı kılavuzda şu bilgiler yer alıyor:

    Avokado ancak yumuşadıktan sonra yenilebilir. Sert iken acıdır. Yumuşayan Avokado'nun kabuğu ince şekilde soyulur. (El veya bıçak ile)

    1. Meyva uzunlamasına ortadan kesilir. Ortadaki iri çekirdek çıkarılır. Meyva ince ince cips gibi doğranır veya ezilir. Tuz, kırmızı veya karabiber ekilir. Limon sıkılır karıştırılır. Arzuya göre biraz taze veya kuru soğan kıyılarak ilave edilir. Maydanoz ve domates ilave edilebilir. Salata gibi yenir. (Not: yağ istemez.)

    2.Soyulmuş ve ezilmiş avakado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Limon ilave edilmez, böyle de yenilebilir.

    3. Omlet yapılır. Peynir yerine avokado konur.

    4. Mantar sote gibi sote yapılabilir.

    5. Ezilmiş avokado bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır. Bu takdirde tuz, limon, biber ilave edilmez.