Avakado Nasıl Pişirilir

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 11 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Avakado Pişirilir mi,
    Avakado Nasıl Yenilir,
    Avakado Nasıl Pişirilir


    [​IMG]

    Alışveriş merkezlerinde, çok fazla bilinmeyen avokadonun satışını artırmak amacıyla, avokado satın alanlara, bu meyvenin nasıl yeneceğine ilişkin bilgiler içeren kılavuz veriyor.

    Avokado yeme kılavuzunda, tüketim konusunda 5 farklı yol ele alınıyor.

    Avokadonun tüketimi konusunda 5 farklı yolun ele alındığı kılavuzda şu bilgiler yer alıyor:

    Avokado ancak yumuşadıktan sonra yenilebilir. Sert iken acıdır. Yumuşayan Avokado’nun kabuğu ince şekilde soyulur. (El veya bıçak ile)

    1. Meyva uzunlamasına ortadan kesilir. Ortadaki iri çekirdek çıkarılır. Meyva ince ince cips gibi doğranır veya ezilir. Tuz, kırmızı veya karabiber ekilir. Limon sıkılır karıştırılır. Arzuya göre biraz taze veya kuru soğan kıyılarak ilave edilir. Maydanoz ve domates ilave edilebilir. Salata gibi yenir. (Not: yağ istemez.)

    2.Soyulmuş ve ezilmiş avakado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Limon ilave edilmez, böyle de yenilebilir.

    3. Omlet yapılır. Peynir yerine avokado konur.

    4. Mantar sote gibi sote yapılabilir.

    5. Ezilmiş avokado bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır. Bu takdirde tuz, limon, biber ilave edilmez.