Aşure Yapmanın Püf Noktaları

'Haberler' forumunda Elfida tarafından 26 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Muharrem ayının onuncu günü başlayan Aşure Gününün gelmesi ile birlikte evlerde de bir hazırlık başladı. Aşurelik alışverişi yapılıyor ama aceba aşure yapımının püf noktalarını tam olarak biliyor muyuz?

    Aşure yapanlar bilirler nohut, fasulye, buğday, üzüm, kayısı mutlaka bir gün önceden ıslatılmalıdır.
    Aşurenin rengi açık olsun diye buğdayı birkaç kere yıkayıp suyunu değiştirmek gerekir.
    Süt eklendiğinde rengi daha beyaz olabiliyor.
    Pirinç unu ya da nişasta katılarak muhallebi kıvamında yapılabilir.
    Buğdayın taneleri kayboluncaya kadar pişirilmesi gerekir.
    Tarçın rengini koyultuyor. Yenirken ilave edilmesi tavsiye edilir.

    Eylül arkadaşımızın AŞURE NASIL YAPILIR? konusunu okumak için TIKLAYIN