Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

'Soru Cevap' forumunda Misafir tarafından 21 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Lezzetli aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?
     



  2. Cevap: Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

    Muharrem ayının onuncu günü başlayan Aşure Günü, en az 7 farklı malzemeyle yapılan aşureyi sevmeyen yoktur. Ama aşure tarife bakılıp ta yapılacak bir tatlı değildir.Bazı püf noktaları var.Bunları bilmeden yapılırsa güzel olmaz. Bu püf noktaları da ancak sürekli yapılarak, denenerek öğrenilecek şeylerdir.Aşure yapmak bir paylaşımdır.

    Aşurenin rengi açık olsun diye buğdayı birkaç kere yıkayıp suyunu değiştirmek gerekir.

    Süt eklendiğinde rengi daha beyaz olabiliyor.

    Pirinç unu ya da nişasta katılarak muhallebi kıvamında yapılabilir.

    Buğdayın taneleri kayboluncaya kadar pişirilmesi gerekir.

    Tarçın rengini koyultuyor. Yenirken ilave edilmesi tavsiye edilir.

    Piştikten sonra şekeri çektiği için şekerli seviyorsanız, şeker ilave edebilirsiniz.