aşure tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 25 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. aşure tarifleri resimli
    aşure nasıl yapılır,
    aşurenin tarifi resimli
    [​IMG]

    Aşure günü Hicri takvime göre yılın ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu gününe denk geliyor.Bu mübarek günde paylaşmak için pişirilecek Aşurenin tarifi;

    AŞURE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
    [​IMG]

    500 aşurelik buğday
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 su bardağı haşlanmış fasulye
    1 çay bardağı pirinç
    1/2 su bardağı kuru üzüm
    4-5 adet kuru incir (küçük doğranmış)
    4-5 adet kuru kayısı (küçük doğranmış)
    1 adet elma (küp küp doğranmış)
    3-3,5 su bardağı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz


    Aşure Süslemek İçin

    Ceviz
    Fındık
    Dolmalık fıstık
    Kuş üzümü
    Yeşil fıstık
    Nar
    Hİndistan cevizi
    Tarçın

    malzemelerden isteğiniz birini ya da bir kaçını kullanabilirsiniz.
    TARİF
    • Aşurelik buğdayı 5-6 kez yıkayın.
    • Büyükçe bir tencereye aldığınız buğdayın üzerini dört parmak geçecek kadar su koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp yaklaşık 2-3 saat kadar buğdayların açılmasını bekleyin.
    • Ocağın altını tekrar yakın ve yıkamış olduğunuz pirinci de ilave edin. Kısık ateşte sık aralıkla karıştırıp aşureyi pişirmeye devam edin.
    • Ayrıca kenarda kaynar su bulundurun. Aşurenin kıvamını gözeterek kaynamakta olan sudan tencereye ilave edin. Aşure pişene kadar ara ara su eklemeniz gerekebilir. Tuzunu da ekleyin.
    • Buğdaylar iyice pişip aşurenin suyu kıvam almaya başlayınca nohutların kabuklarını soyup ekleyin. Bir iki taşım kaynadıktan sonra fasulyeleri de ilave edin.
    • Aşureyi dibine tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın.
    • Malzemeler piştikten sonra sırayla üzümü, kayısıyı ve inciri ekleyin.
    • 5-6 dk. kadar kaynadıktan sonra elmayı ekleyin.
    • Elmalar yumaşınca toz şekeri ilave edin. Bu aşamada şekerini ayarlayın. Buğdayın suyu çekmesine göre su oranı artıp azalacağından şeker miktarını 3 bardak şeker koyduktan sonra kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Şeker eriyene kadar karıştırın ve aşurenin altını kapatın. Kaselere aldığınız aşureyi dilediğiniz malzemelerle dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
    [​IMG]