Aşure Güveci Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 6 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu



  1. Aşure Güveci Nasıl Yapılır

    [​IMG]

    Malzemeler :

    350 gr.kuzu eti
    1 soğan
    1 çorba k.biber salçası
    1 çorba k.domates salçası
    2 havuç
    1 su b.haşlanmış nohut
    1 su b.haşlanmuş fasulye
    1 su b.haşlanmış buğday
    kereviz sapı
    sıvıyağ
    tuz,karabiber
    su

    Hazırlanışı :

    Güveci ocağa alarak biraz ısıtın. İçine kuzu etini alarak kavurun. Daha sonra üzerine soğanı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulunca üzerine havuçları da ekleyin. Biraz kavrulunca üzerine haşlanmış nohut, fasulye ve ıslatılmış bir taşım kaynatılmış buğday suyu ile beraber ilave edin. Üzerine kereviz sapı, tuz ve karabiber ekleyerek kapağını kapatın.
    Kaynayınca 200 derecelik fırına verin. Lokum gibi olana kadar pişirin.