Asma Yaprağında Enginar Dolması

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 19 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Asma Yaprağında Enginar Dolması
    Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
    Resimli Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi

    [​IMG]
    Malzemeler
    5-6 enginar, temizlenmiş
    Dolmalık iç (dolma dolduracakmış gibi bir iç hazırlayın)
    2 soğan, piyazlık doğranmış
    1 havuç, halka halka doğranmış
    1 limon
    Kaynamış su
    Zeytinyağı
    Süslemek için maydanoz
    Hazırlanışı
    Geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun.
    Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın.
    Dolmalık içi hazırlayıp soğutun.
    Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin. Üzerine bir enginarı oturtun.
    Ortasına, büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun.
    Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın. Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın.
    Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın. Üzerine enginarları yerleştirin.
    Tencereye, enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin.
    Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
    Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın.