Asma Yaprağında Barbun Balığı

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu



  1. Asma Yaprağında Barbun Balığı

    [​IMG]

    Malzemeler:
    * Yarım kilo barbun balığı
    * 1 çay bardağı zeytinyağı
    * Yarım çay bardağı limon suyu
    * Her balığa 2 adet asma yaprağı
    * 1 tabaka yağlı kağıt
    * Yeterince tuz

    Hazırlanması:
    * Yapraklar salamura ise 1 saat ılık suda bekletip sıkın.
    * Temizlenip yıkanan balıkların yüzgeçlerini makasla kesip kağıt havluyla kurulayın.
    * Zeytinyağı, tuz ve limonu çırparak elde edeceğiniz pişirme sosunu balıkların iç ve dış yüzeylerine sürün.
    * İkişer asma yaprağına sarın (Başı ve kuyrukları açıkta olacak şekilde sarın.)
    * Yayvan bir kabı az yağlayıp balıkları dizin.
    * Üstünü yağlı kağıtla kaplayıp 100 derece ısıtılmış fırına (100 derece bana çok az geldi bence 200 derece olmalı) koyun, 4-5 dakika pişirin, çevirip tekrar pişirin.
    * Ben balıkları aynen tarifteki gibi hazırlayıp, yaprakların dışını yağladım ve elektrikli ızgarada her yüzü 3 dakika pişecek şekilde kızarttım. Mangalda aynı sürede pişirebilirsiniz.
    * Sonra bizim klasik, kırmızı soğanlı, rokalı bir tabakta servis yapın. Asma yaprakları salamura olduğu için onları da balıkla birlikte yiyebiliyorsunuz.
    * Eğer taze yaprak kullanıyorsanız tuz ekleyin ama salamura yaprak kullanıyorsanız tuza dikkat edin.

    afiyet olsun​