Asla kabuğunu soymayın

'Sağlık Rehberi' forumunda ayşin tarafından 3 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Tarihten günümüze mitolojik öykülerde bile karşımıza çıkan elmanın, günümüz teknolojisi ve bilimle bakıldığı zaman, sayılamayacak kadar çok yararı ortaya çıkmıştır. Pek çok hastalığı önlemede büyük faydası var. Bunlar:

    Bağırsak kanseri

    Elmanın içinde bulunan posa, bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Posalı yiyecekleri çok tüketen ülkelerde bağırsak kanseri çok düşüktür. Oysa meyve, sebze, salata, baklagiller ve doğal tahıl ürünlerini beslenme düzenine ve mutfak kültürüne yerleştirememiş ülkelerde bağırsak kanseri ciddi rakamlara ulaşır. Kabızlık, kalın bağırsak kanserinin en önemli sebeplerinden biridir. Elma, içindeki posa sayesinde kabızlığı önler. Sigaranın sebep olduğu kanser türlerinden birisi olan mesane kanserine karşı, elmanın içinde bulunan antioksidanlar, sigara içenlerde mesane kanseri riskini azaltıyor.

    Kolesterol

    Elma, içerdiği posa ve antioksidan özelliği sayesinde mücevher değerindedir. Tüm posalı yiyecekler gibi, kolesterolü doğal yollardan düşürür. Dışarıdan aldığımız yağlı hayvansal gıdalar, bir koruyucu olmadığı zaman bağırsakta emilim gerçekleştirir. Elma ise bu emilimi engeller ve dışkı yoluyla dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca sindirim için gerekli olan, karaciğerden on iki parmak bağırsağına akıtılan safra asitlerinin gereksiz olan kısımlarını da emerek, vücuttan atılmasını sağlar. Kandaki kolesterol miktarı bu yola düşer.

    Kalp-Damar

    Kandaki ve dışarıdan alınan kolesterolü düşürerek, kalp ve damar hastalıklarının önüne geçer. Elmanın içinde bulunan antioksidanlar, kandaki kolesterolün okside olup, damar çeperine yapışmasını engeller.

    Şeker Hastalığı

    Şeker, beyaz ekmek, beyaz makarna, patates ve mısır, kandaki şekeri hızlı yükselttiği için, şeker hastalığı için çok sakıncalıdır. Elmanın içindeki pektin maddesi şekeri emer ve kan şekerinin hızlı yükselmesine engel olur.

    Günde bir adet orta boy elma yemek sağlık için çok faydalıdır. Tatlı yerine elma yemek kilo problemleri olanları, tatlıdan uzaklaştırır. Tokluk hissi yaratır. Ancak en önemli akılda tutulması gereken konu şudur, tüm değeri kabuğundadır
     



  2. Cevap: Asla kabuğunu soymayın

    kabuğunu soyunca sanki daha güzel oluyor :):):)
     



  3. Cevap: Asla kabuğunu soymayın

    Al bendende o kadar Alemşah..:)
     



  4. Cevap: Asla kabuğunu soymayın

    Elmanın faydasını bilmeyen yoktur sanırım.Bilgiler için teşekkürler Ayşin kabuklu tercihimdir,bıçak değdirmem:f196:
     



  5. Cevap: Asla kabuğunu soymayın

    Şöyle iyi bir Amasya elması olacak içi beyaz dışı çıtır çıtır :f40: kabuğu soymaya ne gerek o zaman :)
     



  6. Cevap: Asla kabuğunu soymayın

    Elmayı yedikten sonra üzerine bir bardakta su için arkadaşlar :f106: nasıl bir bulantı oluşturuyor o güzelim meyve
    Ama şuda bir gerçek gerçekten elmanın pek çok faydası var özellikle sabah aç karına yeniyorsa :f40:
     



  7. Cevap: Asla kabuğunu soymayın

    :f63::f63::f63::f63::f63:
     



  8. Cevap: Asla kabuğunu soymayın

    Elma sirkesni de tavsiye ederim. hersabah 1 kasık elma sırkesını bır bardak suyla ıcın.