Aside Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 6 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Aside Tarifi


    Bamya sevenlerin vazgeçemeyeceği Kayseri yöresine ait tadı da adı kadar güzel bir yemek aside...


    Aside Malzemeleri

    [​IMG]

    3 soğan

    30 gr tereyağı

    2 su bardağı et suyu

    5 çorba kaşığı un

    250 gr kurutulmuş bamya

    2~3 kurutulmuş arnavutbiberi

    Tuz



    Aside Yapılışı

    Aside için önce geleneksel olarak kurutulmuş bamyaları temizlemek ve yıkamak gerekir. Bunun için kurutulmuş bamyaları iplerinden çıkarın. Bir bez içinde ovarak dikenlerini temizleyin. Kaynar suda 5 dakika haşlayın. Ocağı kapatıp bamyaları tencerede bırakın.

    Bu arada Biberlerin tohumlarını temizleyip kıyın.Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Et suyunu ekleyin.

    Bamyaları süzüp tencereye ekleyin. Biberleri ilave edip tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte yarım saat pişirip ocaktan alın.

    Bir su bardağı suya tuz ekleyip kaynatın. Unu azar azar ilave edip sürekli karıştırarak koyu bir bulamaç haline gelinceye kadar pişirin.

    Sosu tabaklara paylaştırın. Üzerine acılı bamyayı ilave edip sıcak servis yapın.