Aşçı Hakkında Bilgi

'Etüt Merkezi' forumunda Merve tarafından 26 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Aşçı Hakkında Bilgi
    Aşçı İle ilgili Bilgiler


    Aşçı: Günlük olarak hazırlanması gereken yiyecekleri, belli bir plan içinde bilgi ve becerisini kullanarak, temizlik kurallarına uygun olarak servise hazır hale getiren kişidir.

    Aşçını Görevleri;

    * Yemeklerin hazırlanışı sırasında gerekli malzemenin tamam ve taze olup olmadığını kontrol eder,

    * Yapılacak yemek için gerekli malzemenin nasıl hazırlanacağını aşçı yardımcısına tarif eder,

    * Malzemeyi tarife uygun olarak tencereye veya karavanaya koyar,

    * Yemeği cinsine göre (zeytinyağlı, etli vb.) pişirmek üzere havagazı fırınına veya elektrikli ocağa yerleştirir,

    * Yemek pişince hava frikoya bırakır, bekletir, (sıcak servis yapılması gereken yemekleri sıcak sulu kazana koyar.)

    * Mutfaktaki alakart listesinde olan yemekleri hazırlar ve gerekirse süsler,

    * Gerektiğinde bizzat yemeği tabağa yerleştirerek servise hazırlar,

    * Mutfağın, kullanılan araç ve gereçlerin bakım ve temizliğini yapar veya yaptırır.



    alıntı