Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 14 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi
    Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebapbı nasıl yapılır
    Resimli Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap yapılışı

    Malzemeler
    1 kg. kuşbaşı kuzu eti
    30 adet arpacık soğanı
    3 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet orta boy domates
    2 adet havuç
    250 gr. sultani
    bezelye
    Tuz, karabiber
    Kırmızı pul biber
    1/2 demet dereotu

    Yemeğin Tarifi
    Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.

    Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1, 5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz. )

    Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis yapınız Afiyet olsun...
    [​IMG]