Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebab Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 4 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi
    Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebab nasıl yapılır
    Bahçıvan Kebab Tarifi
    Bahçıvan Kebab nasıl yapılır

    [​IMG]

    Malzemeler
    • 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
    • 30 adet arpacık soğanı
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 adet orta boy domates
    • 2 adet havuç
    • 250 gr. sultani
    • bezelye
    • Tuz, karabiber
    • Kırmızı pul biber
    • 1/2 demet dereotu


    Yapılışı
    Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.
    Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.)
    Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın.