Arnavutluk Vizesi İçin Gerekli Evraklar

'Ülkeler' forumunda ZeuS tarafından 11 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Arnavutluk Vizesi
    Arnavutluk Vizesi İçin Hangi Evraklar gerekir,
    Arnavutluk Vizesi almak İçin Gereken Belgeler

    Arnavutluk vizesi için gerekli olan evraklar

    LACİVERT (Normal), YEŞİL (Hususi), GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) tüm Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarına vize UYGULAMAMAKTADIR.

    Sınır kapılarında ibraz etmeniz gerekebileceğinden dolayı tüm seyahatlerinizde varsa Davetiye, Seyahat sağlık sigortası ile birlikte Otel rezervasyonu ve uçak bileti gibi evraklarınızı mutlaka yanınızda bulundurunuz.
    Pasaportunuzun temdit süresinin en az 6 AY ve Pasaportta ta 1 tane boş vize sayfasının bulunmasına dikkat ediniz.
     



  2. Cevap: Arnavutluk Vizesi İçin Gerekli Evraklar

    İşveren olarak Arnavutluk vize başvurusu

    •Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Arnavutluk konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
    •Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
    •Vergi Levhasının Fotokopisi
    •İmza Sirküleri Fotokopisi
    •Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
    •Hesap Cüzdan Fotokopisi
    •Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
    •Kredi Kartları Fotokopisi
    •Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
    •Ticari Seyahatleriniz İçin Arnavutluk daki Firmadan Davetiye
    ( Arnavutluk dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Arnavutluk konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
    •2 Biometrik Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
    •Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    •Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

    Bordrolu Çalışan olarak Arnavutluk vize başvurusu

    •Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Arnavutluk konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
    •Şirketin imza sirküleri
    •Vergi levhasının fotokopisi
    •Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
    •Ticari sicil gazetesi fotokopisi
    •Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
    •4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
    •Son üç aylık bordro fotokopisi
    •Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
    •Gayrimenkul tapu fotokopisi
    •Kredi kartları fotokopisi
    •Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
    •Ticari Seyahatleriniz İçin Arnavutluk daki Firmadan Davetiye
    ( Arnavutluk dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Arnavutluk konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
    •2 Biometrik Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
    •Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    •Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

    Ev Hanımı olarak Arnavutluk vize başvurusu

    •Arnavutluk konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
    •Gayrimenkul tapu fotokopisi
    •Hesap cüzdan fotokopisi
    •Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
    •2 Biometrik Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
    •Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    •Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
    •Eşinin geçerli yada eski Arnavutluk vizesi varsa fotokopileri

    Öğrenci olarak Arnavutluk vize başvurusu

    •Arnavutluk Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
    •Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
    •18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Arnavutluk ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
    •Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
    •2 Biometrik Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
    •Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    •Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
    •Anne veya Babanın geçerli yada eski Arnavutluk vize si varsa fotokopileri

    Emekli olarak Arnavutluk vize başvurusu

    •Arnavutluk Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
    •Emekli cüzdanı fotokopisi
    •Sağlık karnesi fotokopisi
    •Gayrimenkul tapu fotokopisi
    •Banka cüzdan fotokopisi
    •2 Biometrik Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
    •Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    •Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası